Tävlingar med störst prispengar i världen

Tävlingar med störst prispengar i världen

I sportens värld kan prispengar vara en stor drivkraft för deltagarna. Förutom äran av att vinna, erbjuder många tävlingar enorma prissummor som lockar toppatleter från hela världen. Men det är inte bara inom sport som prispengarna blir allt större – även inom esport och andra tävlingsområden kan vinsterna bli enorma. Här är en lista över några av de tävlingar som erbjuder de största prispengarna i världen:

1. The International (Esport, Dota 2)

The International är den mest lukrativa tävlingen inom esport. Dota 2-turneringen, som anordnas av Valve Corporation, lockar de bästa lagen från hela världen. Prispotten för The International 2019 översteg otroliga 34 miljoner dollar, vilket är den största prispotten någonsin i en enda esportstävling.

2. Fortnite World Cup (Esport)

Epic Games, skaparna av det populära spelet Fortnite, anordnade 2019 Fortnite World Cup. Prispotten för denna turnering var 30 miljoner dollar, vilket gjorde det till en av de största i esportens historia.

3. FIFA World Cup (Fotboll)

FIFA World Cup, som äger rum vart fjärde år, erbjuder stora prispengar till de framgångsrika fotbollslagen. 2018 års turnering hade en total prispott på 400 miljoner dollar, med 38 miljoner dollar till det vinnande laget.

4. Super Bowl (Amerikansk fotboll)

Super Bowl är den årliga finalmatchen i National Football League (NFL) i USA. Även om prispengarna inte är lika höga som i många andra sporter (vinnarna 2020 fick cirka 11 miljoner dollar), är de indirekta vinsterna i form av sponsring och marknadsföring enorma.

5. The Masters (Golf)

The Masters, en av de fyra stora golfturneringarna, känd som majors, erbjuder också en betydande prispott. 2020 års turnering hade en total prispott på 11,5 miljoner dollar, med nästan 2 miljoner dollar till vinnaren.

us masters golf

6. Grand Slam-tävlingar (Tennis)

De fyra Grand Slam-turneringarna – Australian Open, French Open, Wimbledon och US Open – har alla stora prispengar. US Open 2020 erbjöd den största prispotten hittills i Grand Slam-tennis, med totalt 53,4 miljoner dollar.

Prispengar inom både sport och esport fortsätter att växa, med fler tävlingar som erbjuder prispengar som överstiger miljontals dollar. Dessa enorma summor tjänar inte bara som en belöning för talang och hårt arbete, utan också som ett bevis på den enorma popularitet och global räckvidd dessa tävlingar har.

Comments are closed.