Tre sätt att låna 5000 kr!

Tre sätt att låna 5000 kr!

I vissa oförutsedda situationer kan man behöva lösa något ekonomiskt väldigt snabbt, till exempel om bilen har gått sönder, tvättmaskinen har fått för sig att sluta fungera eller om hunden blivit sjuk och man har fått en dyr veterinärräkning som måste betalas på en gång.

Då kanske det räcker med en mindre summa som att låna 5000 kr för att lösa problemet

låna pengar snabbt

Smslån

Det här är ett lån som ansöker om via sms hos en långivare. Man skickar ett sms med summan man vill låna och sina personuppgifter, och snabbt får man tillbaka ett svar om lånet är beviljat eller inte.

Just låga summor som 5000 kr är ett vanligt belopp att låna på det här sättet, även om många långivare lånar ut större summor än så. Du kan ofta få ett smslån även om du har haft betalningsanmärkningar, fast du bör inte ha det.

Vanliga villkor för smslån:

  • Du måste ha fyllt 18 år.
  • Du måste vara svensk medborgare.
  • Du måste ha ett svenskt bankkonto.
  • Du ska ha en deklarerad inkomst.
  • Du bör inte ha några betalningsanmärkningar. Vissa långivare ger lån även fast du har haft en skuld hos Kronofogden, men då måste det ha gått minst 6 månader sen den blev reglerad.

Snabblån

Snabblån är ett snabbt sätt att låna pengar på helt enkelt. Du kan ansöka om lån på mindre summor utan säkerhet på nätet, och använda dig av BankId. Om du får lånet beviljat får du pengarna på en gång till ditt bankkonto och kan börja använda pengarna direkt!

För att få låna genom snabblån går det ofta bra även om du har betalningsanmärkningar.

Det är samma grundvillkor för snabblån som för smslån!

Onlinekredit

Det här är en kredit som man ansöker om och har tillgång till online. Om du till exempel ansöker om en kredit på 5000 kr så finns det inget krav på att du måste använda hela beloppet på en gång, utan du kan använda den del du behöver och låta resten vara till senare.

Skillnaden mellan onlinekredit och snabblån/smslån är just det att du inte får en klumpsumma som du börjar betala ränta och amortering på med en gång, utan du betalar bara för det du har använt helt enkelt.

Samma villkor som för smslån och snabblån gäller här.

Att tänka på

Även om det kan verka som ett bekymmersfritt sätt att fixa nödsituationer på så finns det saker du ska tänka på innan du lånar 5000 kr snabbt:

  • Ett snabbt lån har mycket högre räntor än ett vanligt lån.
  • Du får en mycket kortare tid på dig att betala tillbaka pengarna än om du hade tagit ett vanligt lån.
  • Det kommer att göras kreditförfrågningar när du ansöker om snabblån. Det kan i längden försämra din kreditvärdighet om du gör det ofta.
  • Kolla noga upp dolda avgifter och räntorna innan du lånar så att lånet verkligen är värt det.

Att någon gång ibland låna en mindre summa för att lösa ett akut ekonomiskt problem är nog ingen större fara, men det bästa kanske trots allt att spara ihop till en buffert för såna situationer i framtiden?

Comments are closed.